Obiective Turistice

manastirea cozia Manastirea Cozia este situata pe malul drept al Oltului la 22 km de Ramnicu Valcea si 75 km de Sibiu. Zidita intre anii 1386-1388 si 1393 aceasta manastire este una din cele mai importante ctitorii ale Voievodului Mircea cel Batran.


manastirea stanisoara Manastirea Stanisoara este situata in zona localitatii Calimanesti, la poalele masivului Cozia. Intregul asezamant monahal se afla intr-un cadru natural linistit, inconjurat de frumuseti naturale ispititoare.


manastirea turnu La poalele muntelui Cozia, nu departe de apele Oltului, se inalta silueta zvelta a manastirii de calugări Turnu, situată la 600 m de statia de cale ferata cu acelaşi nume. La poalele culmii Turneanu din masivul Cozia, de-a lungul timpului, au fost multe sihastrii, chilii sapate in stanca, dintre care unele se mai pastreaza si astazi


manastirea ostrov Manastirea Ostrov (judetul Valcea) a fost construita intre anii 1518-1522 si este situata pe o insula a lacului de acumulare de pe raul Olt, fiind conectata cu statiunea Calimanesti-Caciulata printr-un pod. A fost ctitorita de domnitorul Neagoe Basarab si sotia sa doamna Despina.


manastirea polovragi Manastirea Govora este situata la 6 km de Baile Govora, langa comuna Mihaiesti. Este manastire de maici cu hramul "Adormirea Maicii Domnului".


manastirea dintr-un lemn Manastirea Dintr-un Lemn este situata la 12 km nord de orasul Babeni, in comuna Francesti. Traditia locului spune ca ar fi fost ridicata in secolul al XVI-lea folosindu-se lemnul unui singur stejar


manastirea dintr-un lemn Manastirea Dintr-un Lemn este situata la 12 km nord de orasul Babeni, in comuna Francesti. Traditia locului spune ca ar fi fost ridicata in secolul al XVI-lea folosindu-se lemnul unui singur stejar


manastirea polovragi Manastirea Polovragi este situata la poalele muntelui Piatra Polovragilor pe soseaua Tg. Jiu - Rm. Valcea in apropierea Pesterii Polovragi si a Cheilor Oltetului.


manastirea bistrita Manastirea Bistrita, ctitorie a boierilor Craiovesti Manastirea Bistrita, cu hramul Adormirea Maicii Domunului dateaza din jurul anului 1490.


manastirea arnota Manastirea Arnota, ctitorita de Matei Basarab in 1633, este o frumoasa manastire de maici,care prin pictura,arhitectura si sculptura sa poate fi considerat unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice si de arta religioasa din tara.


manastirea arnota Manastirea Hurezi este situata in partea de nord a judetului Valcea, pe drumul national DN 67 Rm. Valcea-Targu Jiu, la poalele muntilor Capatanii fiind considerata ca cel mai reprezentativ complex de arhitectura, definitoriu pentru "stilul brancovenesc".